Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
ebadta

Tragikus sors és váratlan újraéledés – A magyar agarak története



magyar agár kutya történelem

Ha az őshonos magyar kutyákról esik szó, az emberek hajlamosak megfeledkezni arról, hogy bizony van agárfajtája is a magyaroknak. A magyar agarak már a honfoglalás idején is velünk voltak, remek vadászebnek bizonyultak, a történelem során azonban igencsak rögös utat jártak be.

Tovább
0

Csernobil sorsukra hagyott kutyái és megmentőik



Az 1986-os csernobili atomkatasztrófát számos nézőpontból vizsgálták és megörökítették már, egy szomorú, bár érdekes részlete felett azonban sokáig elsiklottak az emberek. Négylábú barátaink sorsa nem kevésbé tragikus, mint a katasztrófa helyszínéről menekülni kényszerülő embertársainké. Az atomkatasztrófa kirobbanását eleinte igyekeztek a legnagyobb titokban tartani, ezért az otthonaikat elhagyó embereknek azt mondták, hogy mindössze pár napra kell elhagyniuk házaikat és csak a legfontosabb alapdolgaikat vihették magukkal, házi kedvenceiket hátra kellett hagyniuk. A helyi kormány attól tartott, hogy az állatok magukkal hordoznák a bundájukra ragadt radioaktív porral a sugárzást, ezért úgy döntöttek hogy nem menekíti ki őket a sugárfertőzött területekről. Ami még ennél is kegyetlenebb, hogy a sugárzás kordában tartása miatt állatok százait ölték meg a helyi katonai erők.

Tovább
0

A legérdekesebb keverék kutyák



A kutyus az kutyus, akár fajtiszta, akár keverék, ugyanúgy fogjuk szeretni a négylábú csodánkat. Persze vannak kivételek, akik csak a legdrágább kennelből hajlandóak fajtiszta kutyát venni. Akik erre esküsznek, azok vagy félnek a különböző betegségektől, vagy nem láttak még ilyen fantasztikus mixeket, mint a következő pár ebadta.

Íme egy halom kis csoda, akinél eszméletlen jól jött össze a keveredés

Tovább
0

Nem minden kutya utálja a postást



Bár a legtöbb kutya nem igazán kedveli a postásokat, hazugság lenne azt mondani, hogy minden ebnek ősellensége a helyi kézbesítő.

kutya masztiff postás

Tovább
0

A szuper ritka és csodálatos sztárkutyus



Husky

A szibériai husky annyira elterjedt faj lett ma már, hogy nem lepődünk meg, amikor az utcán meglátunk egy gyönyörű, kék szemű kutyát, ami valljuk be, tekintélyt parancsoló fajta. Azonban más színben nem igazán láthattuk, hiszen a megszokott színe a szürke-fehér, vagy körbe világos barna, ezért is meglepő, de egyben fantasztikus látvány ez a nagyon ritka, csokibarna- itt ott fehér pöttyös - színnel rendelkező szibériai husky.

Tovább
0

ebadta

blogavatar

Minden, amit az ember legjobb barátjáról tudni akartál!

Látogasd meg a Reblog.hu Facebook oldalát is!

Utolsó kommentek