Az angol királynő kedvenc négylábúi saját kávéházat kapnak, igaz mindössze egy napra, II. Erzsébet királynő uralkodásának jubileuma alkalmából.

 

A corgi nem véletlenül az egyik legikonikusabb brit kutyafajta, hiszen II. Erzsébet királynő udvarában mindig szaladgált legalább egy-egy a rövidlábú ebek közül. Az akkor még hercegnői címet viselő Erzsébet 18 évesen, 1933-ban kapta meg első corgiját, Susannát, azóta pedig töretlen az uralkodó rajongása a kutyusokért. Susanna leszármazottai egészen 2018-ig járták a Buckingham Palota folyosóit.

Ezt figyelembe véve nem meglepő, hogy pont a corgikat választotta tematikául a The Refinery Bankside nevű bár, ahol a királynő uralkodásának platina jubileuma alkalmából egy napra kutyás vendéglátóvá válik a Refinery a May Bank Holiday – a britek megfelelője a május elsejei munka ünnepére – alatt.

Az eseményen corgikat, gazdáikat, vagy egyszerűen csak „rajongóikat” is várják. Lehetőség lesz kutyafotózásra, kutyás termékek vásárlására, az idős vagy kissé idegeskedősebb corgik saját pihenősarkot kapnak, a négylábúakat pedig természetesen saját ételkülönlegességekkel várja egy kifejezetten kutyákra specializálódótt pékség, a Rudi The Dogg Bakery (olyan nyalánkságokkal, mint a jópofán elnevezett pupcake).

Az ötlet szokatlan, de biztosak vagyunk benne, hogy sokak számára vonzó lesz és ki tudja, talán egyszer hazánkban is lesz majd hasonló, például valamelyik magyar kutyafajta tiszteletére.