Christian Shenouda fotós szakmáját nemcsak megélhetésre, hanem jótékonyságra is használja, szabadidejében ugyanis menhelyre került kutyákról készít portrékat. A képei már rengeteg négylábúnak segítettek új otthonra lelni.

 

 

Christian egy menhelyről fogadta örökbe Rayt, a pitbull és magyar vizsla keverék kutyust, aki 12 évig volt hűséges társa. A fotós ekkor fogadta meg, hogy segít kedvence "barátain" azzal, hogy képeket készít a menhelyi kutyákról, ezzel segítve őket a gazdihoz jutásban.

"Ha regisztrálsz egy társkeresőre, elsődlegesen a képeik alapján ítéled meg az embereket. Ugyanez vonatkozik a menhelyi kutyákra is. A menhelyeken általában csak egy gyors fotót tudnak készíteni az állatokról, ami nem mutatja meg igazán, hogy milyen is a kutyus..." - fejtette ki Christian.

A fotóknak hála már rengeteg kutyát fogadtak örökbe. Christian még olyan visszajelzést is kapott, miszerint egy elaltatás előtt álló kutyát egy nappal a halála előtt sikerült megmenteni azzal, hogy gazdit találtak neki, mindössze egy héttel azt követően, hogy közzétették róla az általa készített képeket.

Forrás és képek: @christianshenouda/christiansphotos.com, The Dodo