A bullterrierekről és a pitbullokról rengeteg tévhit terjeng, sokáig élt az emberek fejében az a kép, hogy erőszakos, vad kutyák, valójában azonban csak rossz hírüket keltették. Szeretettel teli, gondoskodó kutyusok tudnak lenni, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az alábbi videó:

 


Peggy egy angol Staffordshire Bullterrier, aki szokatlan barátra talált Molly, a szarka személyében. Peggy gazdijai véletlenül akadtak rá a sérült szarkára, akit hazavittek, megtisztogattak, majd elkezdték ápolni őt. Bár Peggy elsőre félve és gyanakodva tekintett a madárra, idővel meglepően közel kerültek egymáshoz. Olyannyira, hogy a kutyus álterhessé vált. Egyes kutyáknál ugyanis álterhességet idézhet elő az, ha szorosan kötődni kezdenek egy általuk nevelgetett állathoz. Így volt ez Peggy és Molly esetében is. Az állatok annyira közel kerültek egymáshoz, hogy együtt játszanak, összebújva alszanak és elválaszthatatlan barátokká váltak.

Peggynek azóta kölykei születtek, így a különleges kis család egy újabb taggal, Ruby-val bővült, aki akárcsak anyukája, ő is barátra lelt Molly-ban, a szarkában.

Forrás: ABC News, @peggyandmolly, The Dodo