corgi

Mint azt mindenki tudja – aki valamennyire is követte a királyi palota életét – II. Erzsébetnek rengeteg Corgija volt élete során ( legalább 30 darab). Imádta ezt a fajtát, hű társai voltak azután is, hogy Fülöp herceg elhunyt. Most, hogy sajnos Erzsébettől is örökre el kellett köszönnünk, sokak fejében megfogalmazódott a kérdés, hogy vajon szeretett kedvenceivel mi fog történni?

 

A kiskutyák nem mennek messzire, sőt, általuk ismert és szeretett emberek között maradnak: Andrással (a királynő egyik fiával) és Sarahval a yorki herceggek és hercegnével - fognak ezután élni.

corgi

A hercegnét az állatok szeretete kötötte össze a királynővel

A yorki hercegi pár már sok éve elvált (1996-ban), de Sarah és Erzsébet kapcsolata ugyanolyan erős maradt, mintha mi sem történt volna. A lovak és kutyák iránti szeretetük kötötte össze őket, és így egyértelmű volt Sarah számára, hogy személyes feladata gondját viselni az elárvult kis kedvenceknek.

corgi

A kutyahad négy cukiságból áll, két walesi corgiból, egy cocker spánielből és egy dorgiból ( tacskó és walesi corgi keverékből). Név szerint Candy, Lissy, Muick és Sandy fogják az elvált pár vendégszeretetét élvezni a tragédia után, amit még valószínűleg nekik is nehéz lesz feldolgozni.

Képek: Vanity Fair, Getty Images