A bajbajutott állatoknak néha szüksége van egy kis emberi segítségre ahhoz, hogy újra biztonságban érezzék magukat. Szerencsére sok olyan esetről tudunk, ahol boldog befejezése lett a mentőakcióknak, így alakult Sally, a kutyus esetében is.

 

Sallyre egy hat méter mély gödörben talált rá egy Joe Dunn nevű túrázó, aki hirtelen kemény választási helyzetbe került. Segítség nem volt a közelben, ráadásul egy vihar is közeledett feléjük. Joe megpróbál lejuttatni egy farönköt, amin a kutyus felmászhatott volna, Sally azonban nem tudott így se feljutni, ezért a férfi ledobott a gödörbe minden ételt, ami még nála volt, annak reményében, hogy a kutya túléli az éjszakát.

Joe másnap többedmagával tért vissza, hogy segítsenek a bajba jutott állaton, akit sikeresen kiemeltek a mélységből. A kutya szerencsére nyakörvet is viselt, így felvehették a kapcsolatot a gazdájával, akitől megtudták, hogy Sally három héttel korábban tűnt el. Sally és gazdája még aznap újra találkozhattak, így a történet happy enddel végződött.

Forrás: The Dodo (YouTube)