Jazzy eredeti otthona Texasban volt, 7 évvel ezelőtt azonban elszökött gazdáitól, mert megijesztette őt néhány a környéken fellőtt tűzijáték hangja. Az ekkoriban 5 éves kutyust sokáig keresték gazdái, de sajnos nem jártak szerencsével.

 

„Kis” időugrás 2022-be: Az Orange Megyei Állatmentők bejelentést kaptak egy kóbor kutyáról, akit egy floridai hotel mögött találtak meg. Az állatmentők természetesen befogták a négylábút, akit ízületi gyulladással szállítottak el egy menhelyre, ott pedig beolvasták a kutyába ültetett mikrocsipet. A csavart persze már sejthetitek: a sérült eb Jazzy volt, akit hét évvel eltűnése után, közel 1300 kilométerre eredeti otthonától Texasban, megtaláltak. Az állatmentők értesítették Jazzy gazdáit, akik repülőre szálltak és hazavitték az immár 12 éves kutyust.
 

A történet igazi szépsége, hogy Jazzy 7 év elteltével is egyből megismerte családját, gazdája Kerry hangjára egyből visszatért az öregecske kutyusba az élet, nyalogatni kezdte gazdiját és odabújt hozzá. Jazzy a hazatérte után elkezdett felépülni, megtalálásakor még a felállás is nehézséget jelentett számára, pár héttel azután, hogy visszatért gazdáihoz viszont már sétálgat és a futással is próbálkozik.

Forrás: BBC News, Orange County Animal Services