Bármennyire is komikus látvány lehet sokaknak egy elhízott kisállat, rengeteg egészségügyi problémával jár együtt az, ha például egy kutya túlsúlyos.

 

Margo kóbor kutyaként került egy menhelyre, ahol az önkéntesként dolgozó Kellie fedezte őt fel. A pitbull ekkoriban körülbelül 55 kilós volt, jelentős túlsúlya miatt nehézkesen mozgott, többnyire csak lustálkodott, nehezen lehetett rávenni őt a játékra is. Kellie átmenetileg befogadta és elhatározta, hogy segít ismét formába hozni a kutyust.
 


Kellie egyébként is rutinos pitbull gazdi, hiszen van két másik kedvence is. A fogyókúra a reggeli sétákkal indult, ha esett, ha fújt, Kellie megsétáltatta Margot, aki az idő előrehaladtával és kilók eltűnésével egyre jobban nyerte vissza az energiáját. Játékosabb lett átmeneti gazdijával és a többi kutyával szemben is, a közös játék pedig még több testmozgással járt, így Margo szépen lassan még több felesleget veszített el.

Nyolc hónap alatt Margonak végül testsúlya közel felét sikerült leadnia, 54 kilóról 28-ra fogyott. Sokkal energikusabbá vált, most pedig épp azt várja, hogy valaki örökbefogadja őt átmeneti gazdijától, Kellietől.

Forrás: The Dodo, operation_margo_makeover