Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
ebadta

Őshonos magyar kutyafajták – Te mennyit ismersz közülük?



Magyarország szám szerint kilenc őshonos kutyafajtával büszkélkedhet. Némelyiküket a világban is jobban ismerik, nagy részük azonban inkább csak hazai körökben ismert. Te ismered mindet?

kutya magyar fajta

Tovább
0

A világ legritkább kutyafajtái 2. rész



A ritkaságszámba menő szaharai kutyától a legszívósabb magyar négylábúig, ez a világ legalacsonyabb egyedszámú kutyáiból összeállított válogatásunk második felvonása.

Azawakh

Az Azawakh egy a Szaharából eredeztethető agarak családjába tartozó kutyafaj, mely a világ egyik legősibb fajtája. Bár ritka, előszeretettel alkalmazzák segítő, terápiás kutyaként, hiszen játékos és szeretettel teli állatokról beszélünk. Egyes afrikai törzsek a mai napig tartják azt a szokást, hogy azawakh kölyköket tilos pénzért eladni, csakis ajándékba, a barátság jelképeként cserélhetnek gazdát a kiskutyák.

Tovább
0

A világ legritkább kutyafajtái (I. rész)



Labrador retriever, német juhász, tacskó, csak néhány a széles körben ismert kutyafajták sorából. Világszerte ismertek és közkedveltek, mi most azonban olyan, nem kevésbé szerethető fajtákat gyűjtöttünk össze, akikről talán még a rutinos kutyatartók se nagyon hallottak.

Tibeti masztiff

kutya fajta ritka

Ez a hatalmas, tekintélyt parancsoló négylábú akár 60-70 kilósra is megnőhet, és megdöbbentő megjelenése ellenére kifejezetten családbarát kutya. Alapvetően domináns, ezért sok foglalkozást és sok esetben profi kutyakiképző segítségét is igényli annak érdekében, hogy ne önmagára, hanem gazdájára tekintsen falkavezérként. Kezdő kutyásoknak épp emiatt nem ajánlott, a rutinosabbak azonban igazi őrző-védő társra lelhetnek benne, hiszen a tibeti masztiff mindig éberen figyeli környezetét és nagyon komolyan veszi gazdái védelmét.

Tovább
0

ebadta

blogavatar

Minden, amit az ember legjobb barátjáról tudni akartál!

Látogasd meg a Reblog.hu Facebook oldalát is!

Utolsó kommentek