Egyre több olyan posztot látok, amin apró négylábúak hatalmas hámokban pózolnak - szinte még csukott szemmel. Ezek a portrék pedig nem máshova készülnek, mint a rendőrségi kártyájukra. De azt kevesen tudják, hogy honnan kerülnek a rendőrségre az apró kisállatok.

 

A legtöbb rendőrségi kutyát menhelyekről vagy más segélyszervezetektől hozzák,. A kiskutyák, akiket kiválasztanak a rendőri képzésre, gyakran olyan múlttal rendelkeznek, amely teljesen más, mint a tipikus háziállatoké. Ők olyan kihívások elé néznek, amelyek megkövetelik a kiemelkedő intelligenciát, az erős szociális készségeket és a kiváló szaglást a túlélés reményében.

Az ilyen kölyökkutyák kiválasztása és képzése egy nehézséggel jár, de a rendőrök szakértelme és elkötelezettsége segít abban, hogy a hatékony és megbízható rendőrkutyákká váljanak. A képzések végén a négylábú barátaink sokféle dologhoz értenek: keresés, nyomkövetés, robbanóanyagok és kábítószerek felismerése, valamint a bűnözők elfogása. 

Azok a rendőrök, akik felelősek ezeknek a kutyusok képzéséért, rendkívüli gondossággal és odafigyeléssel járnak el. A kölyökkutyák gyakran már nagyon fiatal koruktól kezdve bekapcsolódnak a különféle tréningekbe, hogy felkészüljenek a jövőbeli feladatokra. 

Ez vár ezekre az apró gyönyörűségekre is, akiket a következő posztban megtekinthetsz!

Forrás: instagram ( @factsdailyy)